Huiskamer van de haven

Vanaf 4 mei kunnen chauffeurs 24/7 gebruikmaken van de nieuwe grootschalige truckparking op de Maasvlakte. Het Maasvlakte Plaza telt 357 parkeerplaatsen en heeft een ruim aanbod aan moderne faciliteiten voor zowel chauffeurs als vrachtwagen.

Het all-in-one concept op de Maasvlakte bevat onder andere een informatiebalie, sanitair (douches en toiletten), was- en droogmachines, lockers, een Shell-tankstation, truckwash en een noodreparatieservice voor containers. “Het is echt een huiskamer tussen alle bedrijvigheid,” aldus Steef Bongaards, bedrijfsleider van Routiers. “Het restaurant van Routiers is met 175 zitplaatsen een van de nieuwe faciliteiten op het Plaza. De goed uitgeruste uitvalsbasis en de grote hoeveelheid aan parkeerplaatsen zijn ook voor ons erg aantrekkelijk. Aan het bekende Routiers concept, waar chauffeurs terecht kunnen voor een snelle hap of een uitgebreid diner, hebben we niets veranderd. Dit restaurant wordt alleen nog luxer en groter.”

Zonder paspoort

Het gebruiksgemak van het Plaza ervaren chauffeurs meteen al bij de toegang. “Met behulp van de CargoCard krijgt de chauffeur snel toegang tot de truckparking,” zegt Cor Stolk, directeur Secure Logistics. “De betaling verloopt vervolgens digitaal via de kaart,” voegt hij toe. “Het Plaza is gevestigd aan de doorgaande route, daarom hebben wij ervoor gekozen hier ons servicepunt te plaatsen.” Bij het servicepunt kunnen chauffeurs en medewerkers van havenbedrijven terecht voor alle diensten rondom hun CargoCard PortKey en Digital Safety Passport. “Het grootste voordeel van het Plaza is dat alle services binnen handbereik zitten,” zegt Stolk. “Zo werken alle bedrijven samen aan een zo veilig, vlot en probleemloos mogelijk logistiek proces.”

Van lekbak tot reparatieteam

Dat het Plaza volledig is ingesteld op service aan chauffeur en truck is ook duidelijk merkbaar bij Kramer Group, uitbater van onder andere het weegpunt (VGM). “Manager Business Development, Grant Pinkney: “Wij faciliteren een verzameling van services op locatie, zoals het SOLAS-weegpunt, een lekbak voor containers en reparaties. Maar ook schieten wij de chauffeurs digitaal te hulp met voormeldingsplichten of het stallen van containers door middel van drop and swap diensten.” Voor Kramer zijn de werkzaamheden op het Plaza een verlengstuk van de chauffeur ontzorgende activiteiten die zij al uitvoeren in de haven. “Het Plaza wordt een uitvalsbasis waar chauffeurs zich niet alleen een beetje thuis kunnen voelen, maar het is ook een tussenstop waarna zij hun weg zonder zorgen kunnen vervolgen.”

Corona roll up banner TRE_kl.png
DSC_2081b.jpg
Opening Erwtensoep.JPG